Resdagboken

!!!!

Tuesday 6 October 2009 Nairobi, Kenya
  • 820 Views
  • 0 Comments
Report

I lördags var jag och Jen på barnhemmet en stund och hälsade på, inte för att jobba utan för att ge barnen lite saker. I fredes var jag i Sarit center och spenderade ca 500 kr på leksaker som hopprep, tennisrack, bollar, ritblock, färgpennor och annat- något som var mycket uppskattat. Bara av att se barnens leenden och entusiasm när de slet upp förpackningarna räckte för mig. Har aldrig träffat på så tacksamma barn och personalen var överväldigade av tacksamhet. Ffter att ha instruerat barnen i hur man använder ett hopprep begav vi oss till Westgate och åt middag och gick på bio och såg "Hangover" (j-vligt rolig).

I söndags besökte jag, Jen, Kate, hennes pojkvän Ben och hans kusin (?) Paradise lost-ett ställe med vattenfall och stenåldersgrottor. Synd bara att allting var så uttorkat att det inte fanns något vatten i vattenfallet. I stället provade jag hästridning (vilket jag INTE tycker var kul), tog en roddtur och besökte grottorna. Något paradis var det dock inte. Efteråt besökte vi en enorm kaffeplantage där vi fick en snabblektion i om hur man tillverkar kaffe. Pga att det var söndag fick vi dock inte gå in i fabriken eller provsmaka kaffet men vi tog en titt på plantorna.

Igår bjöd Kate mig på frukost på Java house eftersom att det var hennes sista dag (nu har hon åkt, snyft). Efter det köpte vi en vattenkylare samt 120 liter vatten som vi med hjälp av en taxi fraktade till kliniken Kate jobbar på. Efter ett besök på Sarit center (numera mitt andra hem) tog jag matatun hem. Vi ser en stor folkmassa mitt i vägen. Mitt i klungan låg en man som nyss blivit påkörd av en annan matatu. Folk skrek något förfärligt och kvinnan bredvid mig översatte åt mig, talade om att de skrek att han var död. Själv satt jag bara några meter ifrån mannen när vi rullade förbi, såg bara hans bröstkorg och neråt, tack och lov. Resten täcktes av folkmassan. I förrgår var det en annan matatu som krockat på vägen utanför vårat hus, alla passagerare (14 st) omkom. Känns ju verkligen tryggt!

Idag blev jag och Jen körda till kliniken för att möta en socialarbetare som vi skulle göra hembesök hos HIVpositiva med. Fick dock reda på att det inte var förrän imorrn så jag hoppade in i en matatu hem igen. Det var bara det att hela j-vla matatubefoklkningen lurade mig och stal min kamera, plånbok och mobiltelefon! Jag stod på en väg i ingenmanslad och visste ej hur jag skulle ta mig hem, inte ett öre på mig. Som tur var kom en kvinna fram till mig som suttit i samma matatu och frågade hur jag mådde, sa att hon lämnat matatun när hon förstod att de skulle råna mig. "varför sa du inget?" frågade jag. "Det funkar inte så" fick jag som svar. Sedan gav hon mig fem kronor så att jag skulle komma hem. Tack och lov! jag bryr mig inte om kontanterna eller telefonen men i minneskortet i kameran fanns bilder sedan fem veckor tillbaka, safarin, Mombasa, ALLT!!


men men...man får väl säga som resten av den jävla befolkningen här "Hakuna matata" (FUCK OFF!!!!!!!!!!!!!!!!)

Anna Deltinger
Last active at - from Malmö, Skåne County, Sweden
subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register