Resdagboken

The Cowboy Dream

Friday 17 October 2008 Stortorget 9, Lund, Skåne County, Sweden
  • 171 Views
  • 0 Comments
Report

Jag har nog alltid drömt om att prova det “romantiska” cowboy livet, att rida omkring i vacker natur, leva enkelt och alltid vara på väg, sitta vid en varm brasa och äta gott och dricka vildmarkskaffe, ja mycket av de bilderna kommer nog från Indian och Cowboy filmer från Hollywood och då vet man ju att det alltid är sant eller?
Jag har provat att rida åsna, kamel och elefant utomlands men tänkte att det finns ju äventyrs upplevelser i Sverige också så vi var en liten grupp som hade bestämt oss för att prova på att rida Islandshästar i Lövestad vi fick lite introduktion och min häst som hette Dagur beskriver ägarna så här (Vår snälla trygga valack. Född på Island 1997. Han är envis, stor och stark. Han gillar vatten, älskar vattenpölar och njuter av att plaska. Han har fyra mjuka fina gångarter men han är inte snabb. Han är skäck, svart och vit. Han har lång tjock päls på vintern och liknar mest en pandabjörn) sedan lite praktiska övningar i paddocken. Jag funderade lite på Tv serien ”Mannen som pratar med hundar” om det också kunde appliceras på hästar?
Jag var lite otålig på att komma iväg jag ville rida snabbare ”tölta” tror jag det hette, hästarna var lite sega och verkade vilja göra vad de själva ville (vem vill inte det?) de var nog lite avtrubbade av alla överförsiktiga nybörjare? Men när vi väl kom ut på majs fältet och sedan grusvägen så började jag slappna av lite mera dvs jag var inte lika rädd för att ramla av längre. Det var skönt att rida lite längre och falla in i en naturlig rytm vi red också en sväng genom skogen och det var faktiskt roligast men det gällde verkligen att se upp för alla grenar och styra hästen rejält (dvs så det inte blev för mycket närkontakt med naturen läs trädgrenarna).
Det här var en lugn och skön upplevels och jag insåg att inte alla äventyr behöver vara så extrema, samtidigt hade det varit kul att rida lite längre och galoppera lite.
Vi får se när jag sätter fötterna i stigbyglarna igen och rider bort mot solnedgången och sjunger ”I am a poor lonesome Cowboy and a long way from home” var det inte så det slutade i varje ”Lucky Luke” tidning?

http://www.gimlelund.com/index.htm

Bonanza!

This was another www.lifeforce1.se adventure.

Ragnar Asker
Last active at - from Varberg, Halland County, Sweden
subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register