Resdagboken

Busstur

Friday 10 February 2006 Phnom Penh, Phnom Penh, Cambodia
  • 190 Views
  • 0 Comments
Report

Nå har jeg altså kommet til Phnom Penh. Jeg skulle jo väre litt töff og ta lokalbussen hit i stedet for fly, så klokka tolv i går satt jeg klar og ventet på å bli hentet av bussen som skulle ta meg til bussen. Sånn litt för ett kom den, og etter å ha hentet opp nok folk til å fylle bussen to ganger ankom vi busstasjonen. Der var det bare å sette seg ned og vente - det duftet deilig av råtten fisk i 32 graders varme - og bussen kom da omsider. Vi dro bare en time forsinket derfra, og ettersom jeg ikke hadde noen aning om hvor lang tid det skulle ta tok jeg det helt med ro. Var så heldig å få sitte lengst frem, så jeg hadde veldig fin utsikt. Spesielt ettersom det er en buss der man sitter i andre etasje...
Jeg må si at veien var mye bedre enn forventet, tror det er flere svinger bare mellom Sandnessjöen og Mosjöen, og E6 gjennom Nord-Tröndelag og Nordland kan bare drömme om så fin asfalt. Men det er kanskje litt flere okser i veien her...
Turen gikk faktisk kjempefint, sjåfören kjörte veldig bra så lenge det var lyst. Etter solen var gått ned stoppet han nesten helt opp hver gang det kom biler imot. Greit egentlig, når man tenker på alternativet.
Her i Phnom Penh bor jeg på Scandic hotel - må jo samle opp noen bonusnetter... neida, men et lite koselig basseng har de, og AC på alle rom.
Phnom Penh er en grei by å gjöre seg kjent i, har bare vaset rundt i närområdet i dag.
Skal ta museum og annet grusomt i morgen, tror jeg, må väre litt opplagt når jeg skal dit.
Tror forresten jeg har glemt å si at jeg spiste på Happy Herb Pizza i Siem Reap, men nei, jeg bestilte ikke pizzaen extra happy..!
Bente: Det var heldigvis ikke så mange sånne der greier som Lara Croft mötte inne i templene, så jeg kunne oppföre meg sånn hövelig normalt...
Jeg var på landminemuseet i Siem Reap, en ganske skremmende opplevelse. Fint laget, med masse bilder og tekst som forklarte de forskjellige minene, hvilke land som produserer dem og hvordan de fungerer. Det bor ca. 25 ungdommer der som har värt utsatt for miner - han som viste meg rundt mistet en fot, en bror og en söster da han tråkket på en mine. Han var veldig glad for å få väre der, få en utdanning og ha en jobb.
Tenk at det kan koste så lite som 3 dollar å produsere en mine, og 500 dollar for å fjerne den!
Phnom Penh er en stor by, ca. 1.2 mill. innbyggere, så jeg skal da klare å finne på noe disse fire dagene.
Siste nytt fra England er at Steph og Andy har solgt huset og kanskje får kjöpe det vi var og så på. Håper det, det var kjempefint!
Ja, jeg vet, jeg hopper litt frem og tilbake når jeg skriver, men det er nå bare sånn jeg er... Ha en fin dag!

Randi Veines
Last active at - from Victoria Falls, Matabeleland North Province, Zimbabwe
subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register