Resdagboken

Nytt decennium

Wednesday 1 January 2020 Miami Beach, Florida, United States
  • 238 Views
  • 1 Comments
Report

10-talets sista dag tillbringade vi i huset förutom en avstickare för att kompletteringshandla det sista.
Det var soligt och varmt så vi låg vid poolen och njöt av ljus och värme medan vi tvättade och packade det sista. Halv sex (halv tolv svensk tid) åt vi förrätten, rostat bröd med majonnäs och stora vackra räkor som smakade ...ingenting alls. Jag förstår varför räkor ofta serveras friterade här, det är nog enda sättet att få smak på dem. Jag vet att vår kompis Per’s dotter Maddie (som bott i Florida kanske 10 år) sa att en av de saker hon saknar med Sverige är räkorna, och jag förstår fullt ut vad hon menar.
Till middag skulle det grillas lax och kyckling men grillen slutade fungera samtidigt som det blev nytt år i Sverige så det blev stekpanna och ugn tillsammans med rotfrukter och en äppelsås David gjort. En god middag blev det till slut. Glass till efterrätt och ett sista parti kort i huset medan vi väntade in det amerikanska tolvslaget. Inte helt oväntat klarade vi inte av att hålla oss vakna så vi somnade allihopa. Dock vaknade de flesta av oss kl 12 när det dundrade, smällde, blixtrade och tjöt. Jävlar vilka fyrverkerier överallt, även mitt inne i villakvarteren smälldes det, kändes lite osäkert men ändå häftigt.
Upp tidigt idag nyårsdagen för att lämna huset vilket kändes vemodigt. Jag kommer sakna frukostarna och kvällarna när vi suttit ute och surrat, tittat på båtarna som glidit förbi i kanalen och där vi njutit av värmen. Dock ska vi inte hem riktigt än, först väntar Miami idag innan vi styr kosan mot Islamorada. 
Mot Miami kör vi efter Alligator Alley som går rätt genom Everglades och förundras över hur växtligheten förändras. Här har vi sumpmarken som Florida egentligen är. Grönska, vass, smala kanaler där det hoppar fisk hela tiden och massor av fåglar. Rastplatserna är enorma och det finns stora hus med toaletter och ibland dusch, långt ifrån Sveriges lilla rastplatsväg med ett rangligt träbord, överfyllda soptunnor och ett utedass om man har tur.
Vägskyltar signalerar olika saker (så klart) tex ”slow traffic keeps to the right” men avslutas oftast med det tydliga: It’s the law!
Väl inne i Miami är allt hysteriskt. Trafik, avstängda gator, varmt och trångt. Mari lyckades hitta ett parkeringshus så vi kunde lämna bilarna. Det var lunchtid så det var bara att gå in på närmsta pizzahak som var det sunkigaste jag sett. Nåväl, mat behövde vi så det blev några pizzabitar och vatten för
alla innan Jack och Martin shoppade skor. Efter detta promenad efter Miami Beach där det visas upp alla kroppsformer vår herre skapat samt ännu fler kroppsformer som kirurger skapat. Efter detta navigerade vi lättade bort från Miami för att ta oss söderut i betydligt lugnare trafik. Nu väntar ett hotell halvvägs ut mot Key West.

Helena Och Johan Eriksson
Last active at - from Islamorada, Florida, United States
Comments
Posted By AnnBritt

God fortsättning på det nya året och på den fortsatta resan.
Ha det bra och njut av resten av semestern.
Farmor o BG

subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register