Resdagboken
223 km ren lycka
223 km ren lycka

Nackspärr och smilkramp

Tuesday 23 July 2019 Bjelland, Vest-Agder, Norway
  • 236 Views
  • 2 Comments
Report

Tisdag 23 juli  (Hans-Örjan)  

Norge!!!!!

Vilka FANTASTISKA vägar! Både beskaffenheten och sträckningen. Och naturscenerierna! Man får nackspärr av allt kolla HÄR och kolla DÄR, och kramp i smilmusklerna. Jag LOVAR dig, käre läsare: hade jag inte haft öron skulle mungiporna gått varvet runt och mötts i nacken!

Dagens etapp på 22 mil, från Herre till Bjelland skulle ta 3 tim 24 min att köra. Med otaliga stopp för att fotografera och/eller bara titta tog det oss merparten av hela dagen. Jag har lagt en del tid på att kartreka etapperna med Google Maps, och jisses vilken utdelning på den tiden vi fick idag! Hittills har alla delsträckor i både Sveriga och Danmark bjudit på härliga vägar, men idag... Idag överträffade allt hittils! Vägar med en standar som saknar motstycke i Sverige, och med en naturskönhet och kurvatur som kan mätas sig mot det vi har kört i Österige, Italien och Schweiz. Ok, kanske inte helt, men eftersom inte allae kan ta sig dit ner tycker iaf vi att Norge kan erbjuda alternativ som står sig väl i jämförelse.

Till slut kom vi dock fram till platsen där vi ska vila våra trötta kroppar (fniss), Adventure Norway strax utanför Bjelland. Efter att ha gjort en snabb raid tilbaka till Bjelland för att tanka och proviantera upprättade vi förläggning enligt SOP: Inge fixar mat och Hans-Örjan... tja, han underlättar för Inge genom att gå och bada.

Maten intogs på verandan under tiden som ett gäng skräniga franska ungdomar flaxade omkring på gräsytorna och badplatsen. En ddel saker ändras inte över tiden. grabbarna skriker och väsnas, flickorn fnittrar och himlar med ögonen. Nu trumpetade nå'n sorts ledare till samling i deras tältby, och lugnet lägger sig över anläggnläggningen igen...

 

Inge Och Hans-Örjan
Last active at - from Vallentuna, Stockholm County, Sweden
Comments
Posted By Charlotta

Vilken fin tur ni verkar ha haft! Vackra bilder!

Posted By Annamarie Bodén

Ser väldigt fint ut !

subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register