Resdagboken
Kinesiskt tempel med rökelsespiraler för att kommunicera med gud
Kinesiskt tempel med rökelsespiraler för att kommunicera med gud

157 steg uppför Marmorberget

Monday 22 April 2019 Da Nang, Vietnam
  • 183 Views
  • 0 Comments
Report

Ytterligare en heldagsresa i hettan. Vi startade från hamnen Chan May, utanför Da Nang. Efter ett besök i textilindustri med hantverksmässig tillverkning av kläder, mm i silke och bomull kom vi fram till Hoi An, en historisk handelsplats i Asien. Stort inflytande av kinesisk och japansk kultur i olika stadsdelar. En åldrig, täckt, japansk träbro över slutdelen av floden innehåller ett kapell där sjöfarare kan be om lycka på de sju haven eller om att inte bli överfallna av rövare. Ett kinesiskt tempel med stora "myggspiraler" med meddelandelappar hängde i taket. Det är önskningar till gud och så länge de brinner, ca 48 timmar, är meddelandet på väg. När de brunnit ut har meddelandet nått fram. Vi läskade oss med iste och iskaffe i ett kafferosteri, mycket uppfriskande! Åter pratades det om temperaturer på ca 45 grader!
Efter en god lunch med massor av rätter bar det av till dagens höjdpunkt, Marmorberget. Det är egentligen 5 olika branta berg som reser sig över slätten, med namn efter de 5 elementen. Vi besökte Vattenberget. Inför resan hade man på många håll varnat för den branta trappans 157 steg. Vi fick välja om vi ville gå uppför trapporna eller ta hissen. Jag och halva gänget avskräcktes och tog hissen medan Bittan och resten tog trappan. På vägen ner såg insåg jag att jag nog hade klarat trappan också trots branta steg med ojämn höjd. I detta och de andra bergen finns ett stort antal grottor med inbyggda tempel från olika tidsepoker. Här har man också tagit skydd för olika angripare genom tiderna, senast under amerikanarnas bombningar i Vietnamkriget.
En glimt av Da Nang fick vi också på återresan.
Vår vietnamesiske guide för dagen var nog kunnig, men talade en nästan obegriplig engelska. Efter en stund fick Costas reseledare gå in och översätta från vietelska till engelska.
Nu håller vi kurs på Shenzhen i Kina, en storstad som jag läst en del om på nätet men som rederiet inte lämnat någon information om och inte ordnar några turer till. Det enda vi nu fått veta är att det kommer att bli rigorösa kontroller efter ett särskilt schema för att komma in. Hoppas att vi hinner se något av staden innan dagen är slut!

Christer
Last active at - from Ingarö, Stockholm County, Sweden
subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register