Resdagboken

Den långa vägen hem

Friday 15 February 2019 Istanbul, Turkey
  • 432 Views
  • 0 Comments
Report

Som det A barn vi har vaknade Lawa 2 minuter innan klockan ringde 04.30. Hade ätit och levererat i blöjan inom kommande halvtimme och var redo för avfärd. Incheckningen gick över förväntan. Vi hade förväntat oss motstånd mot vårt moderskepp till barnvagn, precis som i San Fransisco. Där ville de ha 150$ (fast vi lyckades ta oss ur det )för att den var för stor och vägde för mycket. Här var det dock inga problem och vi fick till och med röda faran hem, fast vi hade tänkt att dumpa den när vi gick på planet.
Lawa vet alltid när hon ska lägga på charmen. När vi kom till passkontrollen skulle jag lyfta upp henne för att bli fotad, när hon får se passkillen brister hon ut i ett glädjetjut. Killen håller på att smälta bort där inne i kuren. Efter den var det dags för säkerhetskontrollen och de frågade om hon kunde gå, i så fall skulle hon gå igenom buren själv. Hon tyckte det var så skönt att få komma ut barnvagnen att hon sprang skrattandes igenom mot tjejerna på andra sidan.
Mulle fick sin efterlängtade Burger King och allt gick så galet smidigt.
Vi hade tidigare försökt köpa basinettplats, vilket alltid är på platser med bra benutrymme. Vi fick dock till svar att det inte fanns basinetter lediga. Döm om vår förvåning när vi hamnar på basinettplats ändå, dock visar det sig att maxkilo är 11kg, jag ljög och sa att Lawa var 12 men han sa att det håller inte. Skönt ändå med benutrymme!
Strax därefter kommer en flygvärdinna och undrar om vi inte vill ha en trea längs bak i planet istället, då vi inte kunde nyttja basinetten.
Har påven en konstig mössa!
Klart vi vill ha guldplatserna. Hon gick till och med med på att bli buren hela vägen av den snälla flygvärdinnan. Vi har en flygkudde som vi blåser upp och hon kan således inte trilla ned framåt vid sätet. Fram med hund, kuddar och filtar. Sicken myshörna! Efter någon timme somnade hon så gott där på sin plats. Sov nästan 3 timmar och vaknade lagom till middagen.
När vi skulle in för landning var det så hårda vindar att bara en liten bit ovanför marken fick han styra upp igen. Fram kom spypåsar lite här och var men Lawa väntade tills vi klivit av planet och kräkte ner hela foajén. Strax därefter kom all personalen från flyget och då var hon glad som vanligt och skrattade glatt åt dem.
Efter några mil passkontroll satt vi äntligen i shuttelbussen till hotellet. Vi trodde vi skulle få ett riktigt sunkhotell, men icke, roligt fint faktiskt. Lawa somnade i bussen till hotellet så jag och Mulle gick äta middag på tu man hand på hotellrummet.
Nu är det nära gamla härliga Svedala!
 

subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register