Resdagboken

Framme i Kigali

Tuesday 8 January 2019 Kigali, Rwanda
  • 189 Views
  • 0 Comments
Report


 
Kigali
 
Beatrice o Mattias hade bokat biljett på Flixbuss ut till Arlanda så jag hängde på dem. Väl där så tog vi oss upp till avgångshallen o satte oss på en restaurang o åt lite. Där träffade vi sen på flera Pinkare, både de som åker på Gorillaresan o de som skulle åka Sydöstafrika. Känns som att det är väldigt lätta o trevliga människor allihopa. Känner ju Thomas, Benny o Malin sen min förra resa, kul o ses igen.
Så småningom drog vi oss bort till Forex där vi träffade Anders från Rosa Bussarna som prickade av oss o delade ut tröjor mm.
Började med att planet till Addis var ca 1 timme sent att avgå från Arlanda. Vi blev anmodade att gå till gaten o ingen information om att det var sent. När klockan närmade sig avgångstid så ropar de ut att vi skulle få vänta ytterligare 10-15 min innan vi kunde få gå ombord för planet hade precis landat o alltså inte kommit in till gaten än. Det kom från Oslo o skulle plocka upp oss i Stockholm. Kom nog iväg ca 22 istället för 20.50, lite segt o dåligt att de inte kunde komma med den informationen tidigare.
Jag hamnade längst bak i planet o det var en hel del små barn som skrek sig igenom stor del av flygtiden på 7-8 timmar. Fick lite att äta o sen några timmars mörker innan de serverade frukosten. Vi landade runt 6 lokal tid, här var klockan 8. Vårt nästa flyg ska gå 13.40 så vi har ett antal timmar att förströ på denna tråkiga flygplats. Verkar som om alla är uttråkade i sitt jobb här, servitriser, flygplatspersonal mm, de ser inte alls ut att ha kul på jobbet. Lite trist, skillnad mot oss som alltid har kul på vårt jobb 😊
 
Till slut kom vi iväg o landade i Kigali efter ca 2 timmars flygtid. Hann med lite mat på det planet med. Väl framme var det passkontroll o visum som skulle in i passet. Hade redan betalat så det gick ganska snabbt. Hämta väskorna o ut o träffa personalen som hämtade oss i den Rosa Bussen. Reseledare o matansvarig är Jenny, chaufförer Pelle o Robban. Tog ut lite rwandiska pengar i bankomaten, 100 dollar är 100 000 pengar, man känner sig rik för en stund.
En kort tur, ca 5 min till campingen o väl där dags att försöka få ordning på packning o sen lite information. Det är trångt, vi är 22 personer i denna gamla buss. 3 st lämnar oss efter gorillorna så då får vi lite mer utrymme.
Gemensam middag på campingen, buffé med jättegod mat o sen nattinatti. Jag sov inne i bussen i natt.
 

Bodil Kvick
Last active at - from Kungsbacka Municipality, Halland County, Sweden

Rosa Bussarna till Gorillorna samt återbesök i Malawi

0 Photos 10 Visited Places 32 Posts To the trip
subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register