Resdagboken
Gitarrbutik
Gitarrbutik

Smoky Mountains – Nashville – Chicago

Wednesday 30 May 2018 Chicago, Illinois, United States
  • 470 Views
  • 1 Comments
Report


 
Efter New Orleans körde vi vidare upp till Smoky Mountains med ett stopp i Chattanooga.  Chattanooga Choo Choo…. Känns det igen? Järnvägsstationen är idag ett hotell/nöjesställe.
I Smoky Mountains bodde vi i Gatlinburg. Smoky Mountains är en av USA,s största nationalparker och här var vi för att vandra och njuta av naturen. Fantastiskt! I området finns ca 1500 vilda björnar (Svarta). Trots att Åsa spanade intensivt under våra vandringar så såg vi inga.
Gatlinburg däremot var som en stor nöjespark a`la USA och det vill inte säja lite! Den stora attraktionen för oss (förutom vandringen) och många andra var MOONSHINE (typ hembränt) d.v.s att prova 13 sorter, musikunderhållning m.m.
Efter fyra dagars vandring i nationalparken körde vi vidare till Nashville. Det här blev en av resans höjdpunkter. Nöjesgatan – Broadway – fylld med musikbarer, musikmuseer, skivstudior och en kul countrykonsert på Ryman, whiskey/bourbon/öl/provningar. Sist men inte minst Johnny Cash museum, vi har fått en favorit till! Även i Nashville åkte vi med lokaltrafiken. Åsa hittade en gratislinje som hon trodde tog oss runt till de olika sevärdheterna, men INTE, detta var gratisbussar för lokalbefolkningen från centrum ut till förorterna och det var vi, några locals och de hemlösa som använde den bussen. INTRESSANT tur på en timme T.o.R.
På tal om lokaltrafiken…..på en av rundorna tipsade busschauffören om en annorlunda butik. Det visade sig vara den gitarrbutik som fanns med i ett av Jill Johnsson tv-program i vintras. Busschaufförerna här i USA är i allmänhet jättetrevliga och hjälpsamma. Dom släpper gärna av en på någon intressant plats.
Efter Nashville, Tennessee körde vi norrut till Louisville, Kentucky. Vägen hit gick genom skiftande natur. Jordbruksområde och berg avlöste varandra. Ju närmre Louisville vi kom desto fler enorma hästfarmer. Sådana man ser i amerikanska filmer/serier. Dessutom passerade vid Bowling Green!!!??? Känner ni inte till Bowling Green? Där tillverkas Corvette och deras museum var superfint, massor av häftiga bilar med kraft under huven. Åsa gillade några av de äldre modellerna, speciellt 1953:an. Corvetten alltså om någon trodde något annat.
Louisville var bara en mellanlandning för oss men vi hann med Muhammad Ali museet, bourbonprovning och en riverwalk (Ohioriver). Muhammad Ali museet var mycket intressant och positivt överraskande, det handlade inte bara om hans boxningskarriär utan även om religion, rasdiskriminering och vägran att delta i krig. Även i Louisville tog vi oss in till centrum med kollektivtrafiken. Här var busschaufförerna beväpnade med pistol!!!!
Har vi ätit kyckling????? Jodå! Vädret då? Mellan 30 – 35 grader konstant men det har ni ju hemma också…
Sista stopp på den här resan är Chicago. Nu har vi lämnat bilen, vår fina vän, och bor mitt i centrum vid Grant Park ända nere vid Lake Michigan. Grant Park och Millenium Park är stora vackra parker vid sjön och dom har vi gått mycket i. Dom är fyllda med skulpturer och fontäner. I området ligger också flera fina museer som vi har besökt. Vi hade läst om ”vandringsleden” LED 606. Det är ett gammalt järnvägsspår som går igenom bostadskvarter. Väldigt speciellt MEN när vi gick där var det 37 grader varmt och ingen skugga så vi gav upp efter 45 minuter och hittade istället ett lokalt bryggeri med kall god öl!
Vi har vandrat mycket utmed Chicago River, som flyter genom centrum, en mycket trevlig River Walk.
Nu har vi en dag kvar, väderprognosen säger massor med regn, så vi har hittat en jazzklubb som har lunchkonsert. Det blir avslutningen på den här resan, sedan går planet hem imorgon kväll.
 
Temat på den här resan har varit musik och att uppleva Södern och det har vi verkligen gjort. Massor med musik, vacker natur, häftig vandring och en rolig mix mellan storstad och landbyggd. Såsom vi rest och bott, har vi även fått se mycket fattigdom i Södern. Detta hade vi inte räknat med att se i detta rika land. Mycket av segregationen mellan ”färgade” och ”vita” lever fortfarande kvar. Flera har också varit intresserade att veta vad vi tycker om President Trump.
Hälsningar
Åsa och Bengt
 

Bengt Och Åsa Avedal
Last active at - from Helsingborg, Skåne County, Sweden
Comments
Posted By Persson Zerman Lisbeth

Hej!
Så förvånade vi blir att Åsa hittat "gratislinje" på bussen ;) ...har vi/ni någonsin betalat ha ha!?
Ja denna maj månads väder kommer man aldrig att glömma!! På jobbet har temperaturen i denna vecka visat 31-33gr ( tur att man i mitt jobb kan välja på att vara inne/ute och i sol/skugga!), men igår var det lite svalare ... bara 28 ;) Vi var ute o åt igår kväll och gick hem vid ca kl 21.30. Vi satt ute o åt och promenerade dit o hem. Jag hade bara klänning med axelband och inte ens kofta e dyl på eller med mig ( och frös inte!) och då förstår ni säkert att det var varmt!
Hoppas på någon härlig tur till Domsten när ni kommit hem och hoppas att det blir liiiite fint när det blir sommar på riktigt också!
Härligt att läsa att ni har haft en toppenresa och nu är ni VÄLKOMNA HEM!!
Kram, Lisbeth o Holger

subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register