Resdagboken

Bakgrund

Saturday 19 August 2017 Jönköping, Jonkoping County, Sweden
  • 746 Views
  • 0 Comments
Report

Det finns en plats som heter Lotimor. Ja, det finns säkert flera, men en av dessa är lite speciell förmig just nu. Den ligger i ett avlägset hörn av planetens yngsta land, Sydsudan. 

En kompis till mig åkte in en sväng i Sydsudan när han jobbade i Etiopien för ett par år sedan, och kände att det behövde göras något för landet. Så förra hösten började vi träffas. Ett gäng med olika människor som på ett eller annat sätt ville bidra. Merparten engagerade i Pingskrkan här i Jönköping som även är den församling som, tillsammans med PMU, står bakom arbetet. Efter bön, diskussioner, tittande på kartor, analyserande av läget i landet och mer bön så föll valet på området kring Kapoeta, i sydöstra Sydsudan, och till slut sattes den lilla byn Lotimor som mål. 

I mars var ett team nere på en första resa. De kom hem med berättelser om en plats så isolerad att det tog två dagar med jeep att nå fram. En plats där barnen inte visste vad man gör med en fotboll. Världens ände rätt och slätt. Nu har det hänt en del där nere sedan dess. Snart får jag se hur mycket. Till Lotimor ska jag fara. Jo, jag vet att det är krig i Sydsudan, och att UD säger att man inte ska åka dit. Lotimor är dock så avlägset att kriget aldrig nått dit, så det är lugnt.

Ett par filmer om platsen, vad som gjordes sist, och vad vi ska göra där. Funkar det inte att klicka, så kopiera och klistra in i webläsaren. Jag är nästan analfabet när det gäller datorer...

https://vimeo.com/212404066
https://www.youtube.com/watch?v=NZxt1baGZog

Magnus Höglund
Last active at - from Jönköping, Jonkoping County, Sweden
subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register