Resdagboken

Våren har kommit till Ankara....

Tuesday 2 March 2010 Ankara, Turkey
  • 381 Views
  • 0 Comments
Report

Tjohoo...

Hur har ni det där borta i Sverige? Jag har hört ryktes vägar att det har börjat töa hos er, här i Ankara har det varit helt underbart väder det senaste dagarna. Runt 20 grader i skuggan... så snart kanske jag börjar få lite färg.. :-D

Äntligen har det även ordnar sig med mina kurser, jag kommer att läsa: Strategic Behaviour & Experiment, Leadership Theory & Application, Self asessment for Quality Imporvement and Coporate Governance & Social responsibility. Jag hoppas att det kommer ordna sig med kurserna, jag har haft jättesvårt att hitta kurser som skulle passa in på mitt schema men äntligen så är det färdig, nu ska det bara skickas ett mail till Anna Lindalh och får dem godkända (men det kan ju ta ett tag, ni som pluggar som vxu vet vad jag pratar om). hmmm, men men, igår så flyttade även min fjärde rumskompis in, en super söt tjej ifrån tyskland, men hennes föräldrar är ifrån turkiet, så hon pratar flytade tyska och turkiska. :-)

Jag tycker verkligen om mitt boende, det kanske inte låter så lockande att dela toa och dusch med 50 st tjejer och kök med 200 st. Men det är helt okay, vi lagar mat nästan varje dag ihop. och vaje torsdag och söndag går vi till Baazar (en stor marknad med alla sorter frukter och grönsaker). Det är helt fantastiskt att gå runt där, man blir lycklig att bara gå dit och se alla färska frukter och grönsaker som knappt kostar någoting. Känns nästan som dem skänker bort det! På torsdagar har dem även kläder. Super billigt en klänning för 25 kr. Vad jag har hört så ska inte kvaliten vara så bra på kläderna men vad gör det om det kostar 20 kr. Då räcker det ju att man använder det en två gånger.

Jag tycker verkligen om det här i turkiet, dem är säkert mer än 20 år senare i oss i utvecklingen när det gäller infrastuktur och allt sånt men det är så underbart och se ändå. Helt annan kultur än i Svierge, i Sverige vi är så instängda, "vi behöver tid för oss själva" det där är ju bara bullshit. Vi mår bra av att ha människor om kring oss. Jag har fått många förvånande blickar när jag har berättat att dem flesta studenter i Sverige har sin egen lgh. Dem flesta säger: men, usch var tråkigt det måste vara. Först när jag hörde det så började jag försvarat det, men nu senare så ja egentligen, varför ska vi låsa in oss i våra lägenheter, när det är såå mycket mysigare att dela. Men jag kanske inte prata för mycket, på ett sätt ser jag framemot att komma hem till en egen lgh nästa höst. :-D

Nackdelen med att bo här är att det kommer städerskor som städar ditt rum varje dag, köket städas 3 ggr per dag, så jag kommer vara så bortskämd med att någon städar åt mig när jag kommer hem.

En annan händelse som jag måste berätta om är också, hur turkarna registerar sig för Areobic och yoga. Jag blev helt chokad när jag fick höra om det. Jo så här går det till: Först måste du köa minst en timme för att ens får en plats (start kl 8 på morgonen). Kl. 9 registerar du dig, och då får du två små lappar som du MÅSTE hålla reda på, därefter går du till banken och betalar, därefter måste du gå tillbaka till sportcentrumet och bevisa att du har betalat, att du är en student och fylla i ett form till. Väldigt komplicerat!

Formulär är något som turkarna verkligen älskar här, dem ska veta ALLT om det. Ex. jag har köpt en mobil här och skulle köpa ett turkiskt kontantkort dem, då ville dem veta: vilken stad är född i, pappas namn och min mammas efternamn innan äktenskap. Det är så förvånande varför dem vill veta allt detta, likadant när jag registerarade mig för mitt rum så ville dem veta vad mina föräldrar arbetade med och hur mycket bidrag jag fick och ifrån vem o.s.v.

Men det är väll det som är det negetiva sidan av turkiet, som vi eramus studenter säger! :-)

men men, nu ska jag försöka att plugga lite, vi har läxor varje vecka till varje förläsning. Känns som jag är tillbaka på gymnasitet igen. :-/


Hoppas att ni har det bra hemma i Sverige!!


Massvis med kramar <3

Jenna
Last active at - from Ankara, Turkey
subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register