Resdagboken

Lugnet före stormen

Sunday 19 August 2018 Jönköping, Jonkoping County, Sweden
  • 424 Views
  • 4 Comments
Report

Så var det dags igen. Hela hemmet är nerpackat i lådor och undanstuvat i ett förråd. Undantaget är det som går ner i två resväskor; det som jag tar med mig för de kommande tio månaderna. Intressant att inse hur lite det går att klara sig på, och hur mycket 'extra' som jag har.

Med flera timmars marginal är väskorna stända och vägda. Nu är det bara att vänta på att resan faktiskt ska sättas i rörelse.
Det har varit många 'hejdå' även denna gången, flera riktigt jobbiga. Samtidigt är det med så mycket glädje joch förväntan jag ger mig ut på detta äventyr. Vissa har antytt att jag är på väg "hem", att det är därför. Det är sant i än mindre utsträckning än att en Kiruna-bo är på väg hem när den ska till Lissabon. 'Äntligen hemma i mitt Europa igen!' ;)

Symboliskt fint att jag fått en sommar som förberett mig på temperaturomställningen. Också symboliskt att det senaste veckan slagit om till höst, att en ny säsong påbörjats. Förändringens vind, som det så klyschigt heter.

Det kommer bli mycket nytt. Kanske att vissa fenomen upprepas men i en annan form, det återstår att se. Den här dagboken ämnar ge en inblick i flera av de nya erfarenheter jag kommer få göra som volontär i Tunis.
Välkommen att följa med!

Josef Dagson
Last active at - from Tunis, Tunisia
Comments
Posted By Elias Tegnér

Vad roligt att få följa med på din resa!

Posted By Gunnel Mararv

Vi följer gärna med på din resa! Vill du fortsätta söderut på kontinenten, så finns vi där vi brukar vara...

Posted By Sara

Kul att få följa dig Josef! Välsignelser över din spännande resa!

Posted By Annika

Hejja dig Josef, vi kommer sakna dig här hemma. Men unnar dig enormt detta äventyr😃 Blir spännande att följa dig 👍 Lycka till! Kram

subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register