Resdagboken

Dag 7

Sunday 10 February 2013 Gweru, Midlands Province, Zimbabwe
  • 563 Views
  • 0 Comments
Report

Hej hopp!
Internet har legat nere här några dagar och sen har det hänt så mycket kul att jag inte velat sitta vid datorn så mycket.
I fredags var jag på Horse safari hela dagen. Vi fick riktigt fint väder som tur va. Red ut vid 9.30 och red runt i hela parken. Träffade på zebror, giraffer osv. Kom riktigt nära. Häftigt när man sitter på en hästrygg. Sen stannade vi för att bada med hästarna, DET var riktigt häftigt! Jag trillade dock av hästen i vattnet så han sprang iväg. Som tur va kunde the stable guys fånga in den. Sen käkade vi lunch där och chillade. De vill helst inte att man rider hästarna mitt på dagen när det är så varmt. Sen lekte vi med hästarna. ”Tagen”, eller Stuck in the mud, på hästryggen. Japp, jag kan helt plötsligt rida. Kul! Mina ben och rumpa mådde dock inte så bra dagen efter.
Igår var en händelserik dag. Började med en Lion walk i det fina vädret. Efter frukost va det dags för en lion move. Tre stycken lejon skulle flyttas från en bur till en annan. De sövdes och sen flyttades dem med en van. Vi volontärer skulle hålla koll på andning, temperatur, ögondroppar, spreja sår osv. Min uppgift var att dokumentera allt. Allt vi gör med lejonen är så häftigt! De är riktigt stora djur och det är så sjukt att jag varit så nära dem!
Efter lunch gjorde vi en game drive för att få information om alla djur. Intressant, men rättså tråkigt eftersom vi kom så nära djuren när vi red.
Hänåt kväll var det dags för en boat cruise. Eller booze cruise som vår guide Moses kallade det. Vi köpte massa dricka och drog ut på ån och hade det gött! Riktigt härlig stämning. Vi klättrade upp i träd mitt i floden osv. När vi kom tillbaka käkade vi middag lite snabbt och sen gick vi till baren för att fortsätta festandet. Lite senare var det en brasa uppe på polo planen. Polo cross är väldigt populärt här. Nu i helgen har tre av världens bästa spelare varit här och spelat. Anyway, kvällen spenderades uppe vid brasan! Full och glad gick jag och la mig vid midnatt.
Idag har jag varit helt ledig. Skönt! Har legat vid poolen och pressat lite (med spf 50 dock. Solen är så stark här!). I eftermiddags var jag och kollade på en fotbollsmatch utanför parken. Sjukt vilken skillnad. Gräset var knähögt, de spelade utan skor, det var en kulle mitt i planen, inga linjer osv. Där har du något att bita i pappa ;) Att bo här i parken/campen är inte som att vara i Afrika. Vi är så bortskämda med allt. Så det är kul att komma ut och se verkligheten här.

Lite onödigt, men antagligen intressant info för er:
Strömmen går ca 1 gång/dag.
Just nu är det så torrt här så vattnet tar slut ibland.
Tvätteriet tvättar inte underkläder eftersom de strider mot deras kultur. Crazy! Så idag har jag tvättat underkläder… För det blir ju jätterent när man gör det för hand, not! Men what to do.
Två av mina rumskompisar åker imorgon så då får jag förhoppningsvis andra trevliga människor i rummet.

Imorgon står SS and CSD på schemat. Vilket betyder Snaer sweep (stavar man det så?) och cubsit with the D’s. Dagen börjar och slutar antagligen med lion walks, men det får vi reda på först samma dag. Klockan ringer i alla fall 6.00 som vanligt.

Som vanligt: Saknar er alla där hemma, men jag saknar inte Sverige för fem öre annars. Hade jag kunnat flytta ner alla vänner, familj och släkt här hade jag lätt spenderat resten av mitt liv här.

Vill ni skänka pengar till förmån för lejonen här (DET BEHÖVS!!!) så kan ni gå in på Alerts hemsida (googla).

That’s all for now! Go’natt /Therése

Therése Hansson
Last active at - from Gweru, Midlands Province, Zimbabwe
subscribe

Get updates by email

Enter your name and email address, you will receive an email every time any of the following members update their trip.

Close

Log into Facebook

Forgot Password? Register
Close

Register